Corona FAQ

Vi modtager, fuldt forståeligt, en del spørgsmål til corona og håndteringen af situationer hvor svømmere enten er testet positive, er nærkontakter eller af anden årsag er hjemsendt fra skole. På denne side samler vi svarene på de mest typiske spørgsmål. Har du spørgsmål, eller er du testet positiv på et tidspunkt hvor man må forvente, at du har været smittet under deltagelse i en svømmeundervisning, så kontakt Kim W. Marquardt på sportschef@gsc.dk

En svømmer, der er/har været en nær kontakt til en smittet

Vi anser dette for at være situationer, hvor du som svømmer…

– bor under samme tag med en smittet 
– har været i skole (samme lokale) med en smittet
– har kørt i bil med en smittet eller på anden vis har været inden for 1 meters afstand af en smittet i 15 minutter eller længere.

Denne gruppe skal have foretaget en test på 4. dagen og på 6. dagen efter sidste kontakt med den smittede. Når 6. dagens test foreligger negativ, kan man vende retur til svømning.

En svømmer, der er hjemsendt uden at have været nær kontakt

I situationer, hvor man hjemsendes fra skolen uden at have været nær kontakt, kan man vende tilbage til svømning ud fra samme kriterier som skolen angiver. Det vil typisk være efter én negativ test hurtigst muligt.

En svømmer, der har været testet positiv

Testes du som svømmer testes positiv, kan du vende retur til svømning efter 48 timer uden symptomer eller efter 7 dage, såfremt du ingen symptomer oplever.

Hvis en svømmer testes positiv og har været til svømning

I disse tider er det ikke utænkeligt, at vi oplever en situation, hvor en svømmer, som testes positiv, har været til svømning på et tidspunkt, hvor smitten har været til stede. I udgangspunktet skal alle i gruppen/på holdet betragte sig selv som nærkontakt. Der kan være undtagelser alt efter omstændighederne i træningen – I alle tilfælde vil dem som skal betragte sig selv som nærkontakt blive kontaktet.

Forsigtighedsprincippet

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du burde blive hjemme en ekstra dag – så gør det. Og har du som svømmer / I som familie spørgsmål til en konkret situation, så kontakt gerne Kim W. Marquardt.

Kunne man have en anden tilgang? Og kan denne tilgang ændre sig?

Svaret er ja til begge dele.