Konkurrence

Aldersrelateret træning i GSC

I GSC trænes der efter et aldersrelateret træningskoncept (ATK), hvilket vil sige at træningen er tilpasset svømmerenes alder og udviklingstrin efter en systematisk træningsmodel, hvor langsigtet udvikling er et hovedmål. GSC’s ATK er en videreudvikling af Team Danmarks og Dansk Svømmeunions ATK og har til formål at sikre at svømmerne oplever fortsat udvikling og dermed motivation til at fortsætte i sporten i senior årene.

Konkurrenceafdelingens trænerteam udvikler løbende GSC’s ATK som et led i bestræbelserne på at realisere klubbens vision, værdigrundlag og målsætning.

I praksis betyder det at konkurrenceholdene i GSC er opdelt efter alder og udvikling, sådan at svømmerne på holdene er på relativt ens stadier af deres fysiske udvikling. Træningen kan dermed tilpasses, så den for hele holdet opleves som udfordrende, men samtidig udviklende og sjov. Piger og drenge udvikler sig forskelligt især i alderen 7-16, hvilket er grunden til at der er en aldersforskydning mellem dem på holdene. Aldersinddelingerne kan ses under de enkelte hold.

At der arbejdes efter en systematisk træningsmodel betyder også, at der for hvert hold og hver aldersgruppe er besluttet en forsvarlig og optimal rød tråd i trænings progressionen, både i forhold til land- og vandtræning.

Hvilke stævner og træningslejre, der tilbydes på hvert hold, er et andet område, der er taget stilling til gennem træningskonceptet, der rummer en række områder. Det er vigtigt, at der sker en kontinuert og naturlig progression fra barn til ung og til voksen svømmer. Efterhånden som svømmeren bliver ældre, vil de udfordringer, svømmeren møder i forbindelse med sin sport, ændre karakter og komme til at handle meget om at få skole/arbejde, familie/venner, og sporten til at fungere sammen. Derfor indeholder GSC’s ATK også en ramme for den mentale træning, der er nødvendig for at få et godt samspil mellem hverdagens mange elementer.

Et skræddersyet træningskoncept som dette er et skridt i den retning, som vi er overbeviste om vil føre til en god, forsvarlig og langsigtet udvikling af den enkelte svømmer, der dermed får optimeret sin mulighed for at indfri sit potentiale – hvad end det er en DM seniorfinale eller en OL medalje.

 

Vores Hold

Links

Følg nyhederne fra svømmesporten på:

Svoem.dk

Svømmesport

Besøg Dansk svømmeunion på:

Svoem.org

– og find resultater og rekorder på:

Octoopen.dk

Dansk Svømmeunion

Læs om Team Danmark støtte mm. fra Dansk Idrætsforbund:

Dif.dk

Dansk Idrætsforbund

Følg svømmerne og deres tider live fra svømmestævner på:

Livetiming.dk

Live Timing